milliamsmamma.blogg.se

Det finaste man har sätter man på bordet...

Vart är min avi?

Publicerad 2013-04-29 16:38:29 i Allmänt

Det vart en heldag hos mamma. Sen gick vi till Högdalens centrum, behövde verkligen köpa en ny foundation. Den som jag skulle ha var på kampanj och det gjorde absolut ingenting :)
Sen köpte jag med mig massa frukt hem som jag har mumsat i mig. Jordgubbar, apelsiner, bananer, äpplen och nektariner. Mums!
 
Nu när jag kom hem var jag helt säker på att det skulle ligga en avi innaför dörren, men icke.
Har beställt ett gäng klädesplagg till Milliam och leveransdatum var 29 april. Och om jag inte är helt ute och cyklar så är väl det idag?
Undra om man kan se på sitt HM konto om det är ändrat leveransdatum.
Måste undersöka det på en gång.
 

Uppe med tuppen

Publicerad 2013-04-29 07:21:20 i

God morgon bloggen! Här är vi uppe med tuppen som vanligt. Kl är 07.17 och man har redan hunnit duscha och göra sig i ordning trots att man är "ledig". Men det känns faktisk bra, man får så mycket gjort.

Idag ska vi nog åka och våldgästa min mamma. M älskar att busa med sin mormor.

Nu har vi packat och fixat igen. Under tiden sitter Milliam och gnager sönder flyttkartongerna. Han är som en liten bäver just nu.

Nä nu ska han och jag kramas lite innan vi beger oss i väg på äventyr.



Flyttpackat tills man kräkts, nästan..

Publicerad 2013-04-28 22:05:26 i Allmänt

Jösses jag är heeeelt slut. Känns som jag aldrig mer vill packa nåt i hela mitt liv. Nu har vi packat hela helgen, och framför allt ikväll. Flyttkartonger precis överallt, men nu börjar vi nästan bli klara. Hur skönt som helst. Vi har till och med dragit ut tv:n och flyttat på den. Då ska vi vara utan tv i 2 hela dagar, får se hur det går :)
Det absolut bästa med den här flytten är att vi har beställt flyttstäd. Så jäkla glad att vi slipper städa själv. Finns nog inget värre än flyttstäd. När jag flyttstädade sist sa jag "Aldrig mer!" och det står jag fast vid.
 
Kl 09.00 på onsdag börjar vi. Då kommer brorsan med släpet. Sen kommer mamma och Nick också och hjälper till. Och Manges brorsa, så vi blir några stycken. Det är ju bra.
Skulle vart så skönt att flytta till huset direkt, men det är ju inte förrän den 29 maj. Men som man brukar säga, den som väntar på nåt gott.....väntar ALLTID för länge.
 
Nä nu ska jag nog sova. Känns som det behövs.
Ingen bild idag. Orkar inte gå och hämta mobilen. Nä precis så trött är jag.
 
Hej!
 
 

Äntligen fredag!

Publicerad 2013-04-26 15:47:17 i Allmänt

Finally friday! Så skönt. Början av veckan gick hur fort som helst, men sen igår morse har det gått lite segt. Idag har jag och Lisa varit i Skärholmen. Där bjöd hon på lunch. En jättegod räkor&avokadosallad. Sen var ju inte personalen där jättetrevliga, snarare ett gäng bitter*****r. Tur att salladen var god.
 
Sen köpte jag en heliumballong till Milliams kusin som fyller 2. Sen åkte vi över till Kungens kurva och Toys r´us och köpte presenterna. En badbassäng, 2 badleksaker och sen ett par badbrallor från HM. Sen gick allting i grönt. Till och med ballongen. Sådär är det när jag får för mig nåt :)
Riktigt nöjd med presenterna.
 
Nu är vi hemma. M har precis ätit mellis och försöker sova. Han har dock lite svårt att komma till ro trots att han är jättetrött. Det är jag med, jättetrött alltså. Skulle vara skönt att sova en stund för att inte vara ett monster ikväll. Men det känns inte riktigt som jag har tid med det. Borde packa och så....igen. Känns som man inte gör nåt annat på dagarna. Men det är mycket att packa. Efter den här flytten ska jag aldrig mer flytta igen :) Eller jo...den 29 maj också. Men aldrig mer efter det. Fast den 29:e blir det ju enkelt. Då är ju allt redan packat och står i ett Shurgaard förråd. 

Ska bli lite spännande att flytta hem till Amanda den här månaden. Har ingen aning om hur det ser ut där. Men allt är typ bättre än här. Eller...nja nästan. Vi kommer inte att ha varken diskmaskin eller tvättmaskin. Det blir ju en liten prövning för det var ju ett tag sen man var utan det. Sen är det en trappa upp, utan hiss. Det kanske blir lite krångligt med vagnen. Men annars är det större där, ett riktigt badkar (istället för sittkar som vi har nu), sen kommer vi att ha ett sovrum :)
Jag är så himla glad för att hon ställer upp och lånar ut sin lägenhet till oss. Flyttar hem till sina föräldrar för att vi ska kunna bo där liksom. Hur schysst som helst.

Nä nu ska jag ta hand om alla sysslor.
 

Myslunch...

Publicerad 2013-04-25 13:28:01 i Allmänt

Magnus hörde av sig från jobbet och frågade om jag och Mille ville komma och spontanluncha lite med honom. Det ville vi självklart. Åkte till Nacka Forum och åt en god asiatisk buffé. Sen gick vi på bolaget och köpte en flaska vin till i helgen. Kände att vi behövde ett flyttpackningsvin :)

Vi kollade även efter present till Magnus brorson, eftersom han fyller år i helgen. Jag har redan bestämt vad vi ska köpa, men det hittade vi inte där så det får bli en tur till Toys R' us på lördag förmiddag.

Nästa helg ska vi också på kalas, för då fyller hans mamma nämligen 30. Kul :)
Undra vad man ska köpa bara. Har så sjukt dålig fantasi.

Nu har M somnat i vagnen och jag sitter och latar mig igen. Var nämligen uppe kl 6 imorse och packade så jag är värd all latningstid jag kan få.

Fasiken vad fint väder det är idag, för övrigt. Solen skiner och det är riktigt varmt. Är det bara jag som får pirr i magen av det?

Nä nu ska jag kolla lite på ebay om jag kan hitta nåt fint till minis nya rum. Blev tipsad av kusinen att kolla där, så det måste jag göra.

Tjing sålänge!

Mina nya skor!

Publicerad 2013-04-25 09:58:00 i

Igår var ju som sagt jag och Mille hos min kusin Jessica. Och jag köpte ju mina snygga Buffalo. De var rätt spruckna, men det visste jag om. Så jag åkte och köpte kontaktlim. När jag kom hem skulle jag börja limma. Men då såg jag att jag hade tappat en stor del på sidan. Gick ut och letade. Hittade delen. Men det var inte längre en del, utan tre delar. Limmade iallafall ihop det hela, men det kommer inte att gå att gå med skorna utan att det lossnar, så jag kommer inte kunna använda dem. Är jätteledsen för det. Nu måste jag leta vidare :/
Nåja.
Jag har ju lovat att recensera den där Lokan jag köpte igår. Loka chocolate shake. Den luktade jättegott. Men den smakade konstigt. Det blev liksom som väldigt vattnig oboy med kolsyra. Ja ni kan ju tänka er själva. Men sen är ju jag som sagt inget fan av bubbelvatten, så det kan ju vara bara jag. Prova vetja!
Nu ska jag boka nån slags lastbil till flytten. Nu är det bara 6 dagar kvar.

Loka choklad?

Publicerad 2013-04-24 12:56:00 i Allmänt

Jaha nu kunde vi inte hålla oss längre. Var tvungna att handla lite iallafall. Fast bara basvaror såsom mjölk, smör, bröd och det. Det räknas ju inte :)
Sen köpte jag faktiskt en grej till. En Loka Chokolate shake. Kan ju vara spännande att testa. Jag gillar inte bubbelvatten egentligen eftersom jag tycker att det är på tok för likt samarin och vem gillar samarin liksom?
Men med smak av choklad...jaa kanske.
Har inte smakat än för jag är inte ett dugg sugen, så jag återkommer sen när jag har provat.
 
Nu sover lilleman en stund och jag har egentid. Orkar dock inte göra ett skit eftersom jag är hur trött som helst så jag sitter bara och slappar i soffan. Men det är rätt skönt det också.
 
Åter till den där picknicken imorgon. Det är en picknick som jag verkligen ser fram emot. Det är med mina gamla barn som jag hade på jobbet innan jag gick på föräldraledighet. De började i skolan i höstas så jag har inte träffat de sen i typ juni. Snart ett år sen. Och jag saknar de små liven så sjukt mycket. De har ju inte träffat sonen heller. Utan hade, när de slutade, bara en väldigt tjock fröken :)
 
 
Eh, varför håller bilderna på och dummar sig. Igår kunde man lägga in bilder hur lätt som helst. Nu kan man bara lägga in såhär jättestora bilder. Jättefult ju. Om nån vet hur man gör för att centrera miniatyrbilder, så kan den ju säga till.
 
 
 

God morgon, eller nåt...

Publicerad 2013-04-24 07:52:52 i Allmänt

Sonen brukar aldrig ha problem med att somna på kvällen. Vi lägger honom runt 19 och ca en kvart senare sover han. I vanliga fall. Men igår var det inte så. Han kunde verkligen inte sova. Han bara grinade och grinade i timmar. Han hade ont i magen. Sambon var iväg så jag fick ta hela lasset själv. Efter ca 2 timmar tog jag sonen och la honom i vår säng. Då vart det lite bättre. Tillslut spydde han världens kaskadspya fast upp kom bara någon som liknade vatten. En liten stund efter det somnade han. Kl 23 istället för 19. Vad bra, då har han sovmorgon, kan man tänka. Men icke! Vaknade kl 06 i vanlig ordning. Visserligen av sambons väckarklocka, annars kanske han hade sovit än. Hmm, konstigt var det iallafall med hans lilla mage.
 
Idag ska vi åka och hälsa på min kusin http://jessica182.com/
Jag ska dit och köpa hennes gamla Buffalo från 90-talet. Hon har köpt nya, så då säljer hon sina gamla. Ja det är helt sant. Jag bara älskar dem. Jag hade ett par själv men som försvann spårlöst. Då tänker folk: Men hur fan kan hon gå i Buffalo nu? Ja det kan ni ju tänka. Men jag har aldrig brytt mig direkt om vad folk tycker, speciellt inte när det gäller en sån sak. Jag tycker att skorna är snygga, sköna och jäkligt praktiska. Så de ska jag ha! Hon är dessutom heller aldrig träffat min son, så det är verkligen på tiden.
 
Ja det är vad vår dag har i sitt sköte. Kanske borde åka och handla något till picknicken imorgon också. Ja jag vet att vi skulle leva på det vi har hemma. Men vi har verkligen inte något alls som man kan göra en picknick av, så det så.
 
Å, Milliam fick precis en present här av sin farbror och hans fästmö. En jättefin Bajentröja. Tack :)
 
 
 

En ny blogg

Publicerad 2013-04-23 21:00:00 i Allmänt

Ja, man är ju inte helt ny i bloggvärlden. Har två andra bloggar. En privat och en för bara sonen. Men den här kommer bli lite mindre privat, så att alla kan läsa. Den här kommer även vara väldigt nischad på mat. Det är iallafall min tanke. Jag har nyligen börjat laga egen mat till sonen, så det kommer jag även skriva lite om här. Kanske en del recept också.
 
Just nu håller vi på att utmanar oss själva när det gäller maten här hemma kan man säga. Vi ska ju flytta nästa vecka så vi håller på och tömmer kyl, frys och skafferi. Därefter försöker jag göra en matlista som ska hålla ända tills vi flyttar utan att vi behöver handla. Ja det är verkligen en utmaning, men ganska kul.
Fast det blir mycket makaroner och korv just nu, inte direkt upphetsande. Så jag har inga faschonabla recept att bjuda på för tillfället. Förutom recepten på sonens barnmat.
 
När jag lägger upp recept så är alla mått ungefärliga då jag bara höftar när jag lagar maten. All hans mat gör jag i en såkallad Babycook. En maskin som ångkokar maten och sedan mixar den. Denna maskin rekommenderar jag varmt. Så jag utgår alltid från denna maskin i mina recept. Men det är bara tänka likadant om man kokar i kastrull.
 
Falukorv med potatismos och senapssås fr 6 månader ca 5 små barnmatsburkar
3 potatisar
½ dm falukorv
Blomkål
½ dl kokvatten
1 msk mjölk
1 tsk flytande margarin
timjan
svartpeppar
rökt paprikakrydda
 
Koka potatis, korv och blomkål tillsammans. Häll av kokvattnet men spara ca ½ dl. Mixa först korv och blomkål tillsammans med alla ingredienser förutom potatisen. När det är väl mixat, häll i potatisen och mixa även den en stund. Om man har i potatisen från början blir potatisen som klister

Häll upp i ca 5 små barnmatsburkar, eller ca 3 stora. 
Ställ burkarna i en kastrull med kallt vatten och in i kylen. När de har svalnat går det jättebra att frysa in.

 
Lycka till!


 
 

Om

Min profilbild

Malla

Välkommen till min blogg! Jag är en 25-årig enbarnsmamma som bor i Stockholm tillsammans med min sambo och min son på ca 7 månader. Den här bloggen kommer att handla om lite allt möjligt i vårt liv, men kommer framför allt vara nischad på mat som är min stora passion här i livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela