milliamsmamma.blogg.se

Det finaste man har sätter man på bordet...

Till och med två inlägg!

Publicerad 2013-08-16 23:55:57 i Allmänt

Magnus hjälper sin vän med datorsupport, då kan jag lika gärna skriva ett inlägg till.
Kan meddela att rättikagratängen var hur god som helst. Väldigt lik potatisgratäng på alla sätt och vis. Mums!

Efter maten åt vi en kladdkaka som jag slängde ihop. Självklart också kolhydratfri. Mycket god den med. Men man orkade inte så stor bit då man var så mätt efter middagen.

Jag har ju börjat få det jobbigt med Milliam igen. Nu något helt annat.
Han vaknar runt 7-8 på morgonen. Jättebra. Somnar igen runt 10. Sover nån timma. Sen brukar han sova typ 1,5 timma på eftermiddagen. Ja, det låter ju jättebra. Men då till problemet. När han vaknar (av sig själv) efter sista vilan så är han alltid nu mer fortfarande jättetrött. Han orkar inte med någonting utan bara gnäller och grinar. Jag förstår inte vad det är. Han borde ju vara pigg efter att ha sovit så länge. Men icke. Jag tycker att vi har försökt med allt nu, men inget funkar. Idag t.ex. sov han mellan 15-17.15. Över två timmar liksom. Sen la vi ju honom lite senare såklart. Men då skulle han inte sova, utan var vaken till typ 22. Det funkar ju inte heller.
Imorrn ska vi försöka göra tvärtom. Se till att han sover tidigt på eftermiddagen, typ senast 14 och se om det gör nån skillnad.
Man tycker ju så fruktansvärt synd om honom när han är sådär trött och ledsen. Och man själv tappar ju tålamodet helt. Aja hoppas man hittar nåt sätt som funkar snart så vi alla blir nöjda och glada.

Imorrn har vi reunion med Kunskapsskolan. Det var 10 år sen vi gick ut nian så vi tyckte att det passade bra. Ska bli kul att träffa gänget igen.

Sen såg jag nu att det är Stand up på Norra bantorget hela dagen imorgon. Hade ju också varit kul att gå på.
Sen är det ju bakluckeloppis i Hågelby också. Men man kan nog inte hinna med allt.

Nä nu ska jag försöka sova lite så jag orkar med morgondagen.

Hej!

Hej helg!

Publicerad 2013-08-16 16:37:05 i Allmänt

Skönt med fredag. Idag har Magnus jobbat hemma så det känns lite som att helgen redan har börjat.
Idag ska vi bara vara hemma och mysa. Grilla & ta ett glas vin. Håller på med en rättikagratäng istället för potatisgratäng eftersom jag inte äter kolhydrater. Den ska tydligen vara väldigt god så det ska bli spännande att se.

Idag har jag och Milliam varit i Skärholmen. Köpte en ny mössa till honom eftersom de 100 stycken han har från innan sommaren är för små.

Sen har vi haft vattenlek i uterummet. Fyllde hans anka med lite vatten så fick han sitta och plaska. Det tyckte han var jättekul.
Sen har vi övat på att stå och gå i massor. Det älskar han.
Nu sover han sen middag, har sovit i 1,5 timma. Men han sov dåligt på förmiddagen så han behövde nog det.

Nu ska jag se om Magnus tänker komma ner från kontoret och ta helg.

Ja trevlig helg då!

Trött men kan inte sova...

Publicerad 2013-08-12 22:55:08 i Allmänt

Har legat i sängen ett bra tag nu. Magnus har somnat för längesen, men jag kan inte. Nu hade det vart bra med en tv i sovrummet. Vill inte sitta där nere för mig själv.
Idag har det varit en riktigt bra dag. Vågen visade -300 gram idag också. Tappar 200-300 gram om dagen. Känns kanon.
Inte nog med det så stod Milliam idag. Helt själv! I typ 10 sekunder. Han höll på att tappa balansen men hittade den igen, grymt ju. Och jag, dum som jag är, skriker av lycka och ungen blir nästan förskräckt. Har sagt till mig själv att jag inte ska göra så, men så svårt att låta bli.

Runt 14-tiden kom Magnus och hämtade oss och vi åkte och käkade lunch. Sen åkte vi till Skhlm. Magnus klippte sig och jag färgade håret.

När vi kom hem gick jag och Milliam över till Angelica. Skulle hämta hennes bilnyckel eftersom jag ska låna hennes bil imorgon. Bussigt värre! Mille har en BVC-tid och Magnus behövde ha vår bil till ett möte, så då ställde Angelica upp som vanligt.

Ja å nu på kvällen har jag förgat håret. En färg som jag har haft många ggr förr, askmahogny heter den. Jättefin om jag får säga det själv :)

Nä nu måste jag komma på nåt sätt att somna på så jag orkar vara en bra mamma imorgon.

Godnatt!

Fortsätter neråt!

Publicerad 2013-08-08 10:56:23 i Allmänt

Ja nu fortsätter vikten neråt -2,9 kg igår! Finns inte en risk i världen att skulle kunna få nåt bakslag nu känns det som.

Igår hade jag och sonen en jättemysig dag. Vi var med pappa, Karin, Sussi, Janne, John och Johanna på vaxholm. Gick i små butiker, åt massa god mat och drack ett glas rosé. Pappa och Karin bjöd på rubbet, kändes rätt dumt men ändå hur lyxigt som helst.

Idag har vi en hemmadag så att lillgubben får sova ordentligt. Vart inte så mycket sömn igår då han hade så mycket att titta på och fick hur mycket uppmärksamhet som helst.

Har precis ätit lunch. Provade att göra kesobiffar med rökt skinka och lök i. Riktigt goda vart de faktiskt.

Nu ska jag passa på att duscha medan M sover för snart är det full rulle igen.

Det går bra nu!

Publicerad 2013-08-06 09:46:01 i Allmänt

Ja nu har jag vägt mig och har gått ner inte mindre än 2,6 kg :D
Är så glad. Älskar dieter där man ser snabbt resultat. Har även minskat 4% fett. Härligt värre. Synd att vi inte har något måttband, hade varit bra att mäta också. Men idag har jag bilen så jag kan ju åka och köpa det när Milliam har vaknat.
Ska även köpa sötrix, sötningsmedel utan kolhydrater. Då kan man baka något kolhydratfritt :)
Sen skulle Milliam behöva några tröjor, så ja det blir nog en tur till Farsta.

Nu på morgonen var jag och Milliam i parken här intill. Han tycker att det är jätteroligt att gunga, så tänkte att han skulle få göra det. Vi var helt själva i parken, vilket var skönt. I vanliga fall brukar både förskolorna och skolan i närheten vara där, men inte idag.

Nu ska jag fundera på vad vi ska äta för middag ikväll och sen göra mig i ordning för att åka.

Hej å hå!

Vardag!

Publicerad 2013-08-05 21:35:06 i Allmänt

Ja nu är vardagen igång igen och har varit det i en vecka. Förra veckan var jag massor med Angelica som också var hemma, men idag var det dags för henne att börja jobba. Första gången sen vi flyttade hit.
Igår var jag rent deprimerad för att hon skulle börja jobba. Tänkte att jag kommer ha skittråkigt på dagarna och känna mig väldigt ensam.

Har länge funderat på vad jag kan hålla på och pyssla med som är kul när Mille sover. (Då menar jag inte städa, tvätta mm.) utan någon hobby. Var först inne på att jag skulle börja sy, typ barnkläder. Kom sedan på att det kommer att vara näst intill omöjligt när man ser så dåligt som jag gör.

Då kom jag på det!
Jag ska börja fotografera. Magnus har gått fotokurs och kan lära mig. Dessutom har han en jättebra systemkamera som jag kan använda.
Jag började lite smått imorse, men sen fick jag fullt upp. Började tvätta, byta sängkläder, plocka, damma mm.
Skönt att få rent och fint.

Sen ringde brorsan och frågade om jag & Mille skulle med de till stranden här nere. Självklart skulle vi det.
Vi var där en liten stund sen åkte vi hem hit och fikade. Eller vi och vi. De fikade och jag tittade på. Jag äter ju inga kolhydrater för tillfället så jag drack ett glas vatten. Alltid nåt. Kunde ju tagit kaffe iofs, men det hade jag redan druckit på stranden.
Den här dieten funkar verkligen jättebra hittills. Har hållit på i en vecka idag men det känns som jag började igår. Har nästan inte varit svårt alls. I början var det lite svårt när man inte fick äta nåt sött, inte ens frukt, men nu går det jättebra.
Har gått ner lite mer än 2 kg. Ska väga mig imorrn och se exakt. Ska bli spännande. Även om man inte äter kolhydrater så får man ju ändå äta massa gott. Idag gjorde jag t.ex. Färskostfylld köttfärslimpa, med sås och grönsaker. I helgen grillade vi ryggbiff och åt med halloumi, sallad och bea. Mums!
Nu tycker Magnus att jag är tråkig som sitter med mobilen så jag måste väl umgås lite med honom :)

See you!

Om

Min profilbild

Malla

Välkommen till min blogg! Jag är en 25-årig enbarnsmamma som bor i Stockholm tillsammans med min sambo och min son på ca 7 månader. Den här bloggen kommer att handla om lite allt möjligt i vårt liv, men kommer framför allt vara nischad på mat som är min stora passion här i livet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela